Barcelona / Bezienswaardigheden / Bunkers del Carmel

Bunkers del Carmel

Turó de la Rovira, het beste uitzichtspunt van Barcelona

Bunkers del Carmel

Alles over de Bunkers del Carmel, oftewel de oude vesting van Turó de la Rovira met het beste en gratis panorama van heel Barcelona. Bunkers del Carmel is een uitzichtspunt vlakbij Park Güell.

Info Bunkers del Carmel & Turó de la Rovira

Adres bunkers Carrer de Marià Lavèrnia Barcelona
Openingstijden Het gratis park is 24 uur per dag te bezoeken

Turó de la Rovira

De Turó de la Rovira, misschien wel het mooiste uitzichtspunt van Barcelona, was voorheen een militaire basis met afweergeschut tegen gevechtsvliegtuigen. Dit afweergeschut 'Bunkers del Carmel' werd in 1937 geplaatst om Barcelona te beschermen midden in de burgeroorlog (193-1939). Jarenlang was de omgeving van de bunkers enorm in verval, maar tegenwoordig zijn alleen nog enkele betonnen resten van dit afweergeschut te zien en is de aangrenzende wijk flink opgeknapt. Het gebied is nu vrij toegankelijk en met name aan het begin van de avond zult u veel lokals aantreffen die hun eigen fles drank meenemen om hier te genieten van het schitterende panorama van 360 graden.

Bunkers del Carmel
Bunkers del Carmel

Hoe bereikt u de bunkers del carmel?

Wanneer u de heuvel van de Bunkers del Carmel wilt bezoeken moet u zich bedenken dat u een stuk heuvelop zult moeten lopen. De bunkers zijn niet rechtstreeks met het openbaar vervoer te bereiken. U kunt op 3 manieren bij het uitzichtspunt komen:

1. Neem metrolijn L5 naar El Carmel. Bij het verlaten van de metrohalte slaat u de straat 'Carre de la Conca de Tremp' in. Volg deze weg bijna een kilometer (De weg heeft een zeer stijl stuk!).Bovenaan gaat u op de 'Carrer de la Gran Vista' meteen rechtsaf, en daarna meteen tweemaal links. Hier volgt u de Carrer de Mühlberg. Na 500 meter bereikt u vanzelf de bunkers.

2. Neem metrolijn L4 naar Guinardó - Hospital de Sant Pau. U kunt nu naar boven lopen via de 'Carrer del Telègraf' met behulp van een lift en roltrappen.

3. Vanuit Park Güell is het minder dan een kwartier lopen. In Park Güell loopt u schuin naar boven (als u goed kijkt ziet u de bunkers zelfs al liggen op de naastgelegen heuvel). U loopt het makkelijkste door op de navigatie van uw telefoon 'Carre de Mühlberg' in te voeren en deze weg uiteindelijk 500 meter te volgen.

Meer parken in Barcelona:

barcelona bunkers del carmel
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
17 november 2022 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."