Barcelona / Blog / Uitzichtpunten Barcelona

Uitzichtpunten Barcelona

De 10 mooiste uitzichten & panoramas van Barcelona

panorama barcelona

Welkom op de Blog van Barcelonapagina.nl: De beste tips en interessante artikelen voor activiteiten tijdens een stedentrip in Barcelona. Wat zijn de beste uitzichtpunten in Barcelona?

De 10 beste panoramas en uitzichtpunten in Barcelona

1. Bunkers del Carmel

Uitzicht Bunkers Barcelona

Het beste uitzicht van Barcelona vindt u op de heuvel naast Park Güell. Op deze heuvel ligt de oude vesting van Turó de la Rovira; een voormalig afweergeschut ter bescherming van de stad. Vanaf de bunkerresten van de Bunkers del Carmel heeft u een 360 graden uitzicht over heel Barcelona. Vanaf Park Güell loopt u (pittig bergop) in twintig minuten naar de top van deze heuvel. De plek is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en met name populair bij lokals die hier graag 's avonds bijeenkomen met zelf meegenomen drank.

2. Kasteel van de Montjuïc

Uitzichtpunt Montjuic

Bovenop de bekendste heuvel van Barcelona, de Montjuïc, ligt het Castell de Montjuïc. Dit kasteel dateert al vanaf 1640 en heeft een in de geschiedenis van Barcelona altijd een belangrijke rol gespeeld. U kunt het kasteel bezoeken voor een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel of gewoon genieten van het schitterende uitzicht over de stad en de haven. U kunt het kasteel op twee manieren bereiken; ten eerste via een flinke wandeling bergop of eenvoudiger via de kabelbaan Telefèric de Montjuïc. Meer informatie over de kabelbaan en het kasteel.

3. Tibidabo

Tibabo berg uitzichtAttractiepark Tibidabo

De Monte del Tibidabo is met 512 meter de hoogste heuvel in de omgeving van Barcelona. Via een tandradbaan (Funicular del Tibidabo) kunt u de top van de berg bereiken waar een simpel pretpark 'Parque de Atracciones del Tibidabo' staat. Ook kunt u op de top de kerk 'Iglesia del Sagrat Cor' bezoeken.

4. Palau Nacional

Mooiste uitzicht Barcelona
panorama montjuic

Het bekendste uitzichtpunt van Barcelona zijn waarschijnlijk de trappen van het Palau Nacional op de heuvel Montjuïc. Dit 'paleis' werd ook gebouwd ter ere van de Wereldtentoonstelling en huisvest tegenwoordig het MNAC, oftewel het kunstmuseum Museu Nacional d'Art de Catalunya. Vanaf Placa d'Espanya is Palau Nacional eenvoudig te bereiken via roltrappen. Ook in de avonden is dit een populaire ontmoetingsplaats, zeker wanneer de magsiche fontein 'Font Magica' zijn mooie fonteinshow met licht, water en geluid aan het uitvoeren is.

5. Park Güell

Park Guell uitzicht

Tijdens uw stedentrip Barcelona zal deze bezienswaardigheid, Park Güell, waarschijnlijk niet ontbreken. Dit park, dat Antoni Gaudi heeft ontworpen in opdracht ven Eusebi Guell, ligt op een steile heuvel en is wereldberoemd geworden door de draak en de bankjes van mozaïek. Vanaf deze bankjes heeft u een prachtig uitzicht over het centrum van Barcelona. Let wel op dat dit monumentale gedeelte van het park al een tijdje niet meer gratis te bezoeken is; het park heeft vaak enorme wachtrijen, dus wilt u dit betaalde gedeelte van het park bezoeken bent u genoodzaakt tickets te reserveren. Mocht u echter alleen voor het uitzicht komen, is het bestellen van tickets niet nodig. Vanaf de gratis gedeeltes van het Park Güell heeft u nog steeds een geweldig uitzicht.

6. Torens van Sagrada Família

torens sagrada familia
toren van de Sagrada Família

Wist u dat u bovenin de torens van de Sagrada Família kunt komen? Wanneer u tijdig tickets reserveert kunt u met een lift naar boven en genieten van een wijds uitzicht over Barcelona. Tickets voor de toren zijn ter plekke niet meer te boeken en moet u altijd vooraf met uw Sagrada-tickets samen boeken (bestel uw tickets incl. torens hier). Helaas is er vaak een wachttijd van enkele dagen voor het bezoeken van deze onvoltooide kerk van Antoni Gaudí, maar deze prachtige kathedraal mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Barcelona.

7. Columbusmonument

Monument Columbus BarcelonaDe Ramblas vanaf het Columbus-monument

Op het einde van de Ramblas, bij de haven Port Vell, ziet u de grote zuil van Monumento a Colon, oftewel het Columbusmonument. In de grote zuil zit een lift waarmee u naar een platform bovenin het monument kunt gaan, waar u een mooi uitzicht heeft over La Rambla en over de haven van Barcelona.

8. Kabelbaan over de haven

Kabelbaan haven BarcelonaKabelbaan over de haven van Barcelona

Over de haven van Barcelona loopt de 1,3 kilometer lange kabelbaan van de Transbordador aeri del port. Deze kabelbaan begint vlakbij het Barceloneta-strand en eindigt halverwege de Montjuïc-heuvel. Vanuit de gondels heeft u een schitterende view over de havens van Barcelona.

9. Uitzicht vanaf Las Arenas

Las Arenas Barcelona

Wanneer u metrohalte Placa d'Espanya uitstapt ziet u meteen al de voormalige stierenvechtarena van Las Arenas. Deze arena is omgebouwd tot een modern winkelcentrum met op het dak een gratis panoramaterras. Via de roltrappen van het winkelcentrum kunt u gratis dit platform bereiken en genieten van het mooie uitzicht op de Montjuïc heuvel en Palau Nacional.

10. Dak van Casa Mila

Casa MilaCasa Mila - La Pedrera

Wanneer u Casa Mila, oftewel La Pedrera, gaat bezoeken neem dan zeker even de tijd voor het geweldige dakterras van Casa Mila. Dit is niet een heel hoog uitzichtpunt maar de ligging zorgt ervoor dat u een ruim uitzicht heeft over het centrum van Barcelona. Combineer dit met de bijzondere architectuur die Antoni Gaudi heeft gegeven aan dit dakterras en het uitzichtpunt zorgt voor zijn eigen unieke sfeer.

barcelona blog
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."