Barcelona / Bezienswaardigheden / Peix d'Or

Peix d'Or Barcelona

De gouden vis bij de Olympische haven

Peix d'Or Barcelona

Alles over de Peix d'Or, de gouden vis bij de Olympische jachthaven van Barcelona. Peix d"Or Barcelona van Frank Gehry.

Info Peix d'Or, de gouden vis in Barcelona

Adres Passeig Marítim de la Barceloneta - Port Olímpic Barcelona
Metro L4 (Ciutadella-Vila Olímpica)

Deze reuzengoudvis "Peix d'Or" is uitgegroeid tot een van de symbolen van het na-olympische Barcelona (1992) en ziet eruit alsof het is dobbert op de wateren van de Middellandse Zee. Het zonlicht wordt door de schubben van het kunstwerk weerspiegeld en is te zien vanuit de Olympische jachthaven en de stranden van Barcelona.

De gouden vis van Frank Gehry

gouden vis peix d'or in olympische havenKunstenaar Frank Gehry plaatste dit kunstwerk aan de voet van het Hotel de las Arts. De gouden vis is 56 meter lang en 35 meter hoog en ziet er uit of het wil springen in de blauwe wateren van de Middellandse Zee.

De gouden vis werd gemaakt van verweven en vergulde roestvrijstalen strips ondersteund door een metalen structuur met een gouden kleur. De wisselwerking tussen de zonnestralen en de huid wekt de indruk van de gouden schubben. De Peix d'Or-vis is uitgegroeid tot één van de meest geliefde iconische monumenten van de stad Barcelona.

De Canadese architect Frank Gehry is ook bekend vanwege zijn ander bijzondere bouwwerken. Bekend zijn o.a. het Stata Center in Boston, het Guggenheim Museum in Bilbao, het Dansende Huis in Praag en het Pritzker Paviljoen in het Millennium Park in Chicago.


Locatie van Peix d'Or in Barcelona

Vlakbij Peix d'Or liggen:

barcelona bezienswaardigheden stedentrip
Onze lezers beoordelen
4.8 (96.38%) 12 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische stedentrip Barcelona gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden en wat te doen in Barcelona stad."