Barcelona / Blog / Campings

Campings in Barcelona

Campings in Barcelona

Campings in Barcelona

Wie zou er niet genieten van een kampeervakantie in Barcelona? Met de Sagrada Familia van Gaudi, de beroemde Ramblas en het indrukwekkend Park Güell biedt het ongelooflijke architectuur. Barcelona is een stad waar cultuur en traditie samenkomen. Het leven staat hier nooit stil, ook niet wanneer het donker wordt. Tot in de late uurtjes kun je genieten van heerlijke tapas of genieten van een Flamencoshow.

Kampeervakantie Barcelona

Verblijven op een van de vele campings in Barcelona heeft tal van voordelen. Niet alleen ben je op een korte afstand van een van de mooiste steden van Europa, maar een daguitstap naar een van de vele stranden in de omgeving behoort ook tot de mogelijkheden. Deze zijn vaak kindvriendelijk wat betreft het aantal faciliteiten. De vele campings bij Barcelona die beantwoorden aan de noden van kinderen, maken van een kampeervakantie dan ook een favoriet bij jonge gezinnen.

Ontdek het indrukwekkende Barcelona in de voetstappen van Gaudi

Barcelona, de bruisende hoofdstad van Catalonië, is een prachtige stad aan zee die pronkt met haar schoonheid en zonnige levensstijl. Prachtige landschappen, adembenemende architectuur en uitstekende culturele attracties zorgen voor een aantrekkelijke bestemming. Natuurlijk draagt het zwoele mediterrane klimaat bij aan de charme.

De ontdekkingstocht in de stad begint wellicht bij de Sagrada Familia, een meesterwerk van Gaudi. De architect zijn talent leidt dan ook als een rode draad door je ontdekkingstocht doorheen de stad. Want ook Park Güell en Casa Mila zijn van zijn hand.

Barcelona heeft een sfeervolle middeleeuwse wijk, de Barri Gòtic, met een bijna magische ouderwetse sfeer, maar het is nog beroemder om zijn modernistische architectuur. Ook hier heeft Antoni Gaudí een blijvende stempel gedrukt op Barcelona met zijn avant-garde surrealistische gebouwen.

Maak een wandeling over de Ramblas, waar de lokale bevolking rondhangt, ga zonnebaden op de zandstranden bij de haven of verlies de tijd uit het oog met een maaltijd bij een van de vele restaurantjes.

Proef de lokale keuken

Zoals je je kunt voorstellen, staan er in Barcelona en de hele Costa Dorada veel smakelijke zeevruchten op het menu, waaronder Zarzuela, de lokale visstoofpot met veel kruiden, sherry en gebakken of gegrilde vis rechtstreeks uit de Middellandse Zee. Als je je niet aan slechts één gerecht wilt binden, kun je je een weg banen door het tapasmenu; heerlijke hapjes van vlees, vis en groenten gekookt op talloze verschillende manieren. Het is onmogelijk om ze allemaal te proberen! Er zijn ook tal van lokale wijnen om te proberen, of bezoek een van de levendige xampanyeria's, waar je een bocadillo (sandwich) kunt bestellen, vergezeld van een paar glaasjes lokale cava.

Costa Dorada verkennen

Tijdens je verblijf op een van de vele campings bij Barcelona is een uitstap naar het Ebro Delta National Park een must. Fiets langs verlaten spoorlijnen of wandel door berggroen. Een dagtocht naar Tarragona brengt je terug naar het oude Rome of de middeleeuwen met zijn prachtig bewaard gebleven gebouwen. Het hart van de regio blijft echter Barcelona met zijn unieke sfeer, eigenzinnige architectuur en iconische gebouwen. Neem de kabelbaan naar Montserrat en geniet van de mystieke sfeer en het dramatische landschap en uitzicht.

Zin gekregen in een kampeervakantie in Barcelona? ANWB Camping biedt de beste kampeerlocaties.

camping