Barcelona / Blog / Spaans leren

Spaans leren in Barcelona?

Spaans leren in Barcelona, een must-do!

spaans leren in barcelona

Spaans leren in Barcelona? Lees hier meer over de mogelijkheden met Suspanish.com

Spaans leren in Barcelona, een must-do!

¡Hola! ¿Que tal? ¿Hablas Español tambien? Spaans is momenteel een van de meest populaire talen om te leren, en ook een van de meest leuke en nuttige talen om te leren! Erasmus+ heeft onderzoek gedaan en jaarlijks vertrekken de meeste studenten naar het allerleukste land: Spanje. Dit ook niet heel verbazingwekkend, want dat je hier je de top Spaans taalcursussen kunt vinden is een feit. Er zitten ook een hoop voordelen aan het spreken van de Spaanse taal verbonden, maar waarom zou je Spaans leren in Barcelona?

Waarom Spaans leren in Barcelona belangrijk is

Enig idee waarom Spaans leren in Barcelona belangrijk is voor jou? Dit kan zijn voor school, studie of misschien gewoon voor jezelf. Dit is breed gezien ook zeker waar, maar er zitten meer redenen achter waarom het zo belangrijk is. Om jou te laten zien waarom het precies zo goed is om Spaans te leren in Barcelona of een andere stad in Spanje (via Suspanish bijvoorbeeld), hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet.

1. Spaans is wereldtaal nummer twee

Naast Chinees is Spaans de meest gesproken taal ter wereld. Spaans is wereldtaal nummer twee nu, maar niet meer voor lang. Volgens het Spaanse Instituto Cervantes blijkt dat er in 2018 572 miljoen Spaans-sprekenden zijn, en hiervan zijn 477 moedertaalsprekers. Uit het rapport van het Spaanse Instituto Cervantes zal deze trend zich voortzetten tot ongeveer het jaar 2050, en hierbij wordt verwacht dat in 2050 ongeveer 750 miljoen mensen Spaans spreken. Je kunt dus gerust zeggen dat Spaans momenteel de snelst groeiende taal ter wereld is en er de kans is dat Spaans wereldtaal 1 wordt. Waarom Spaans leren in Barcelona? De taal die is ontstaan in Spanje is al rijzende naar de top, en op deze trend wil jij zeker niet achterlopen!

2. Spanjaarden spreken nauwelijks – geen Engels

Desondanks Spanje een Europees land is, spreken de meeste Spanjaarden nauwelijks - geen Engels. Dit kan erg lastig zijn als je op reis bent naar Barcelona, of je zakelijke contacten hebt in deze stad. Niet alle scholen/universiteiten lichten jou volledig in voor je Erasmus vertrek naar Spanje of een ander Spaanstalig land. Het kan zijn dat je voor vertrek niet echt op de hoogte bent van het feit dat de meeste Spanjaarden nauwelijks tot geen Engels spreken. Hierdoor kun je voor echte verassingen komen te staan. Uit ervaring van een aantal Erasmus studenten in Barcelona en Valencia, blijkt dat het wel redelijk van belang is om op zijn minst al wat basis woordjes Spaans te spreken voor vertrek, want soms zijn Spanjaarden niet bereidt om je te helpen als je niet een beetje Spaans spreekt. Je maakt het voor jezelf gemakkelijker door wat Spaans te leren, namelijk om: op een terras iets te eten of te drinken te bestellen, de weg te vragen, naar leuke activiteiten te vragen, netwerk te verbreden of uhm…om die ene leuke jongen/meid aan de bar te versieren!

Sagrada FamiliaLeer Spaans in Barcelona en geniet van de stad met de vele bezienswaardigheden van Gaudi, zoals de Sagrada Familia

3. Gunstig voor studie & zakelijke kansen

Veel scholen en een aantal universiteiten bieden Spaans als vak aan. Jouwe ook al? Om tot sommige studies toegelaten te worden, moet iemand soms al op een bepaald niveau Spaans zitten. Je vergroot je kansen, als je de Spaanse taal al enigszins spreekt. Ook in het werkveld kan het ongelooflijk gunstig zijn om een woordje Spaans te kunnen spreken. Spaans is de tweede meest gesproken taal ter wereld, en er zijn 21 landen waar Spaans de officiële taal is. Hiernaast zijn er nog landen (als de VS) waar een enorm deel van de bevolking (40 miljoen) Spaanstalig is. Los hiervan begint de Latijns-Amerikaanse internationale markt ook behoorlijk aan te trekken. De economieën groeien, en tegelijkertijd worden deze landen op academisch oppervlak steeds populairder. Steeds meer studenten willen in het buitenland studeren.

4. Cultuur & internationale contacten

Door voor een taalcursus in Spanje te kiezen, krijg je de kans om kennis te maken en je te integreren in de Spaanse cultuur. Een cultuur die veel verschillende aspecten kent. Je zult hier ervaren hoe het is om als echte local te leven, hoe de omgang met personen is, wat de verschillen in het werkveld zijn, hoe prachtig het land Spanje is, hoe kleurrijk de Spaanse gerechten smaken en nog heel veel meer. In tegenstelling tot Nederland (waar je buiten de klasmuren geen Spaans meer spreekt) zal je hier constant Spaans blijven spreken, waardoor je de Spaanse taal binnen no-time oppikt en binnen 4 weken vrijwel vloeiend kunt spreken. Het kennismaken met de cultuur is nog lang niet alles. Je krijgt door Spaans te leren in Spanje ook de kans om je netwerk even flink uit te breiden. Je zult een hoop anderen ontmoeten van verschillende nationaliteiten, maar meestal wel rond dezelfde leeftijdscategorie.

5. Grenzen verleggen en zelfontwikkeling

Desalniettemin is het verleggen van grenzen en zelfontwikkeling ook een goede reden om naar Spanje te vertrekken voor een taalcursus Spaans. Wil je weten wat dit precies inhoudt? Ervaar dat zelf en neem ook even een kijkje op de website die jou naast ons ook een handje kan helpen!

spaans leren in barcelona