Barcelona / Activiteiten / Zelf voetballen

Zelf voetballen in Barcelona?

Een plek waar toeristen en lokals samen komen om te voetballen

voetballen

Wat zijn de opties om zelf te voetballen in Barcelona? Lees het in deze gastblog over CeleBreak!

Voetballen met lokals en toeristen

In Barcelona is de sfeer tussen de lokale bevolking en de toeristen niet altijd even goed. De lokale bevolking is het niet helemaal eens met de massale toerismestroom. Af en toe is dit in de stad ook zichtbaar, zo zijn er teksten in vooral de wijk Barceloneta zichtbaar als “tourists go home”. Ook op het nieuws is het massatoerisme een veelbesproken onderwerp, echter kan de combinatie van toeristen en lokale bevolking ook iets heel moois opleveren!

Toeristen en de lokale bevolking hebben vaak vele passies die ze tot elkaar kunnen brengen. Neem bijvoorbeeld voetbal, in Barcelona is het niet alleen de fans van voetbalclub FC Barcelona die toeristen en de lokale bevolking samenbrengt. Startup bedrijf CeleBreak is hier een goed voorbeeld van. Dit bedrijf zorgt ervoor dat toeristen, studenten in Barcelona én de lokale bevolking samen komen om op een vriendschappelijke manier te voetballen.

Veel mensen die in Barcelona verblijven of er zelfs wonen kennen geen plek om te kunnen voetballen op amateurniveau. Ze hebben geen zin of tijd om zich aan te melden bij een officiële amateurvereniging. Daarnaast kennen ze nog niet genoeg mensen om zelf een voetbalwedstrijd te organiseren. CeleBreak, opgericht door Daniel Foth, Sebastian Foth en hun neef Gabriel Fustero, brengt voor deze grote groep een oplossing. De passie van de drie oprichters en het creëren van een community leidde tot een bedrijfsconcept.

voetballen in BarcelonaVerschillende locaties in Barcelona om te voetballen, na afloop de mogelijkheid op het nemen van een biertje samen!

Wat zijn de opties om te kunnen voetballen?

Elke dag van de week, op drie verschillende tijdstippen worden er zogenaamde “pick-up sessions” georganiseerd. Deze sessies vinden plaats op zeven verschillende plaatsen in de stad. Bij deze wedstrijden kan iedereen meedoen, of je nou beginner bent of een hoog niveau hebt. Na de wedstrijd is er bier aanwezig om na te kunnen praten met mensen die ook een passie voor voetbal hebben. Voor toeristen is aanmelden voor deze sessies het makkelijkst via Airbnb Experiences.

Naast “pick-up sessions” organiseert CeleBreak ook competities waarbij 7 tegen 7 gespeeld wordt. Deze competities zijn er voor spelers die wekelijks willen spelen in een team waarbij meer strijd komt kijken. Er zijn competities die negen maanden duren maar ook half-seizoen competities van vier maanden, ideaal voor studenten die voor een kortere periode in Barcelona verblijven.

celebreak voetbalOok vrouwenvoetbal groeit flink in Barcelona
voetballen met lokalsEenmaal actief in de community zorgt ervoor dat je speciale deals hebt in de nachtclubs en bars om te kunnen feesten!

Voor deze competities heeft CeleBreak de meest aantrekkelijke voetbalvelden van Barcelona geselecteerd. Er zijn competities op elk niveau dus iedereen kan eraan deelnemen. Tijdens de wedstrijden zal er muziek gedraaid worden voor een goede sfeer. Afsluitend is er de mogelijkheid om met je team en de andere teams een biertje te drinken in een van de barretjes dichtbij de velden.

Ben je in Barcelona en wil je meedoen aan de “pick-up sessions”, dan kun je je aanmelden via Airbnb Experiences. Kom je te wonen in Barcelona, tijdelijk of voor een langere periode, en wil je je aanmelden voor een van de vele wedstrijd die worden aangeboden, kijk dan op http://www.timpik.com/celebreak, neem contact op via whatsapp: +34 654 502 782 of stuur een e-mail naar playfootball@celebreak.eu.

Meer info op www.celebreak.eu. en een trailer van CeleBreak

voetballen in barcelona