Home / Blog / Bezoek de sterren

Bezoek de sterren van FC Barcelona

voetballen

Bezoek de sterren van FC Barcelona

Tijdens een bezoek aan Barcelona ligt een keuze voor een wedstrijd van FC Barcelona voor de hand. Er is een alternatief: het bezoeken van een training van de blauw-roden, op sportpark Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Op een dag waar het weer het bijvoorbeeld laat afweten, verwelkomt dat sportcomplex de fans van de club van harte. Het vergt voor toeristen een lange wandeling vanaf het strand om daar te komen, ongeveer anderhalf uur. De metro of taxi biedt mogelijk uitkomst. De sfeer op het sportpark is ongedwongen, ruimtelijk vooral. Bij binnenkomst treffen de bezoekers een serie gebouwen: van een restaurant tot een trainingshal en van kleedkamers tot opslag van materialen.

Daarachter liggen de trainingsvelden van de club, aan de Avenida Onze de Septembre. De velden zijn hemellicht. Liefst acht speelvelden en een half veld zijn er aangelegd om zowel de jeugdteams als de profteams van de voetbalclub te laten trainen. De wandeling over het complex is dus niet zomaar gedaan. En tijdens die wandeling zien bezoekers zowel de heren als de dames van de club trainen. Het kostenplaatje van het complex? In 2006 is het geopend na een investering van ongeveer 75 miljoen euro.

Op Ciutat Esportiva Joan Gamper trainen de sterren van de club dagelijks in het nieuwste FC Barcelona trainingspak van Nike. Een nieuw ontwerp met een lichtblauwe kleur in de jas en een meer donkerblauwe tint in de broek. Met op de zijkanten van die broek de naam Barça in een strook vermeld. Met een normale pasvorm en de logo’s van de club en Nike zowel op de broek als op het jack. Dit pak is voor de geïnteresseerde fans niet te missen, zodra een voet op het complex wordt gezet.

En als dat zover is, bevind je je op de eerste rij bij een club met torenhoge doelstellingen. Want FC Barcelona zou FC Barcelona niet zijn als het hoogst haalbare in meerdere competities de doelstelling is. Zowel de titel in de nationale competitie, de beker als de Champions League dus. Daarvoor komen de spelers op dat sportpark samen.

sterren Barcelona bezoekenBewerking van Wikipedia.org - Jordiferrer

Wat je daar op het complex zoal gaat zien? Gerard Piqué die zijn lichaam droog houdt met het lichtblauwe FC Barcelona trainingspak: Nike Dri Fit voert de transpiratie af naar de buitenste laag van het pak. Luis Suárez voelt zich in het pak vrij en comfortabel door de mesh gaatjes in het jack. De pasvorm van de broek zit als natuurlijk om de benen van Jordi Alba en laten hem bewegen op de manier waarop hij dat wil. Een broek die bestaat uit rekbare stof en het Lionel Messi helpt om in de meest benarde situaties alsnog weg te kappen en de vrijheid te vinden.

Opmerkelijk aan de trainingsvelden van FC Barcelona is dat het ligt in de oksel van een knooppunt van uitvalswegen. Niet alleen de bezoekers op het complex maar ook vanaf de nabijgelegen wegen kan je de spelers zien trainen.

Een bezoek aan het trainingscomplex van FC Barcelona is een welkome aanvulling op het city trip-programma van Barcelona.

voetballen in barcelona